Autentificare
TIne minte
Noutati
Festivalul-concurs național "CDIdei în cărți",ediția a VII-a

Casa Corpului Didactic ”Simion Mehedinți” Vrancea, în parteneriat cu Centrul Județean de Excelență Sibiu, vă invită să participați la Festivalul-concurs național "CDIdei în cărți",ediția a VII-a.

Festivalul „CDIdei în cărți” este inclus în Calendarul Activităților Educative Naționale începând cu anul școlar 2019.Acesta are scopul de a asigura cadrul pentru dezvoltarea, demonstrarea şi manifestarea competenţelor elevilor în domeniul culturii şi civilizaţiei prin intermediul structurilor info-documentare (biblioteci școlare, centre de documentare și informare –CDI s.a), ca resurse în formarea competențelor-cheie, utilizând metode ale educaţiei nonformale.

Vă transmitem câteva informații despre festivalul din acest an:

În anul 2022 festivalul se desfășoară pe patru categorii de vârstă astfel:clasele III- IV,  clasele V-VI, clasele VII- VIII ȘI clasele IX-X.

Pentru fiecare categorie de vârstă sunt definite următoarele secțiuni: secțiunea lucrări în limba română, lucrări în limbi moderne (limba franceză, limba engleză, limba germană).

!!!Secțiunea lucrări în limbi moderne (limba franceză, limba engleză, limba germană) se va organiza doar dacă vor fi înscrise cel puțin 6 echipe, la nivel județean și la nivel național, pentru fiecare categorie de vârstă.

În cadrul Festivalului-concurs „CDIdei în cărți” elevii, în echipe de câte trei, coordonați de un cadru didactic, vor alege o lucrare pe care să o citească și vor realiza următoarele produse:

a. fișa lucrării citite

b. jurnalul echipei

c. un „obiect reprezentativ” care poate fi macheta unei secvențe reprezentative din lucrarea citită / filmul de prezentare a cărții (book trailer)/afiș digital de promovare a cărții, după caz.

 

Elevii vor pregăti o prezentare orală, de cel mult 10 minute, a obiectului realizat și a cărții.

Festivalul-concurs „CDIdei în cărți” se desfășoară, în anul 2022, la nivelul următoarelor etape: județeană și națională.

Etapa județeană a Festivalului național “CDIdei în cărţi” va  avea loc online, în perioada 15-31 mai 2022, iar etapa națională  va avea loc, tot online, în perioada 10-18 iunie 2022.

A fost creat un nou site al Festivalului http://cdidei.excelentasibiu.ro, în care, începând de săptămâna viitoare, vor fi încărcate toate informațiile referitoare la Festival. Informații despre edițiile anterioare se găsesc în vechiul site https://cdidei.wordpress.com/.

Unitățile de învățământ se pot înscrie accesând link-ul

https://forms.gle/HgFVFDufJsqV7CkK8.

Termen: 28 februarie 2022, ora 20

În perioada 1-10 martie 2022, va fi organiza o întâlnire online cu reprezentanții unităților de învățământ înscrise, pentru a le prezenta detaliile Festivalului.Link-ul intâlnirii va fi transmis ulterior.Săptămâna viitoare vor fi transmite acordurile de parteneriat, pentru a fi semnate.

CCD Vrancea va reveni cu informații, pe site-ul instituției. https://www.ccdfocsani.ro/
By: corinasimionescu On Thursday, 17 February 2022 Comment Comentarii( 0 ) Hits Vizualizari(2028)
Comentarii(0)