Autentificare
TIne minte
Noutati
COMUNICAT

FOCȘANI, 9 noiembrie 2023

COMUNICAT

Atelierele marca ”Proiectul CRED” revin în județul VRANCEA,

fiind, de date aceasta,

dedicate Resurselor Educaționale Deschise realizate în cadrul proiectului

și adresate cadrelor didactice din învățământul preuniversitar românesc

Astfel, în FOCȘANI,

în 9 noiembrie 2023,

în intervalul orar 13,00 – 17,00,

CASA CORPULUI DIDACTIC VRANCEA

organizează

ATELIERUL : RESURSELE CRED: EDUCAȚIE DESCHISA, ÎN CLASĂ ȘI ACASĂ

LOC DE DESFĂȘURARE: INSPECTORATUL ȘCOLAR VRANCEA

This new series de Ateliere CRED, a IV-a, este intitulată, în mod sugestiv, Resursele CRED: educație deschisă, în clasă acasă ”, evenimentele fiind centrate pe toate tipurile de Resurse Educaționale Deschise ce au fost elaborate în cadrul proiectului ” Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED.

De la documente de politic educaționale, ghiduri metodologice, program școlare pentru opționale integrate sau resurse educaționale digitale și până la diverse rapoarte (analiza nevoilor de formare ale cadrelor didactice din învățământul primar și gimnazial în domeniul abilităților curriculare; analiza situației curriculumului la). decizia școlii și a cadrului actual de reglementare, analiza comparativă a recomandărilor europene referitoare la competen-cheie, analiza nevoilor cadrelor didactice legate de utilizare și crearea de Resurse Educaționale Deschise etc.), Resursele Educaționale Deschise CRED se constituie într-un fond educațional complex și valori pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar românesc.

Atelierele sunt organizate în colaborare cu fiecare Casă a Corpului Didactic din România, în toate județele țării, în fiecare județ fiind a fi organizate câte 3, unul pentru cadre didactice pentru învățământul primar și două pentru cadre didactice care predau la nivel gimnazial. Excepție face Regiunea București – Ilfov unde vor fi organizate, în total, 9 ateliere.

Astfel, în intervalul lunilor septembrie – noiembrie 2023, sunt programate 129 de ateliere, desfășurate la nivel național.

Sunt așteptați, în total, peste 3.300 de participanți, aceștia având ocazia de a participa la un eveniment cu un puternic caracter interactiv, fiecare persoană prezentă putând să pună întrebări sau să ofere posibile noi perspective asupra subiectului prezentat de către lectori, astfel urmărită valorificarea. experienței participanților în implementarea curriculumului național centrat pe competențe-cheie sau în lucrul cu acesta din urmă.

În medie, durata unui Atelier este de 4 ore.

click aici pentru mai multe detalii

By: corinasimionescu On Wednesday, 08 November 2023 Comment Comentarii( 0 ) Hits Vizualizari(1052)
Comentarii(0)